car rental made easy
auto huren catania

Auto huren in Catania

Ben je van plan om rond te toeren met een huurauto over het mooie Italiaanse Sicilië? Dan is de tweede stad van het eiland, Catania, een goed startpunt. Vanaf Schiphol brengt bijvoorbeeld Transavia je binnen drie uur naar Catania, waar je je huurauto direct op het vliegveld kunt ophalen. De stad ligt aan de oostkant van Sicilië aan de voet van de beroemde vulkaan de Etna. De barokke historische binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Met je huurauto op pad in Catania en omgeving

De Siciliaanse stad Catania kent een rijke geschiedenis. De stad werd in de achtste eeuw voor Christus gesticht door Griekse kolonisten en groeide uit tot de belangrijkste havenplaats van het eiland. Na de Grieken, beheersten achtereenvolgens de Romeinen, de Arabieren, de Normandiërs en de Spanjaarden de stad. Pas in 1861 ging Catania deel uitmaken van het verenigde Italië. Van de oudste geschiedenis van de stad is niet erg veel bewaard gebleven, want in 1669 werden grote delen van Catania bedekt onder de lava na een uitbarsting van de Etna en in 1693 trof een zware aardbeving de stad. Gelukkig bleven een aantal historische bouwwerken gespaard, zoals het Romeinse theater en het Amfitheater uit de tweede eeuw voor Christus en het 13e-eeuwse fort Castello Ursino.

Bezienswaardigheden op Sicilië

De meeste andere historische gebouwen van Catania zijn van na de uitbarsting en aardbeving, wat duidelijk te zien is aan de barokke bouwstijl. Opmerkelijk is dat voor veel gebouwen gebruik is gemaakt van zwarte lavasteen, wat de stad de bijnaam “dochter van de Etna” heeft bezorgd. Een aantal van de mooiste gebouwen vind je rond het Piazza del Duomo, dat gedomineerd wordt door de marmeren voorgevel van de kathedraal van St. Agatha. In de omgeving van Catania kun je met je huurauto tal van interessante dagtochten maken. Zo is een bezoek aan Sicilië natuurlijk niet compleet zonder dat je bij de 3323 meter hoge actieve vulkaan Etna bent geweest. Met een kabelbaan kun je helemaal tot bij de krater komen. Verder zijn ook de steden Taormina, gelegen op de berg Monte Tauro ten noorden van Catania en het oude Syracuse ten zuiden van Catania zeker een bezoek waard.

Veelgestelde vragen over huurauto’s in Catania

Heb je nog misschien nog specifieke vragen voordat je een auto huurt in Catania? Wij hebben de meeste belangrijke vragen op een rijtje gezet en beantwoord voor jou. Zo hopen we je goed voor te bereiden op je reis. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

1. Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Catania?

Catania is een grote stad met een goed openbaar vervoersnetwerk van metro en bus. Als je de binnenstad wilt bezoeken, is het aan te raden je huurauto (betaald) te parkeren in een garage of op een parkeerterrein en verder te gaan met het openbaar vervoer. De bezienswaardigheden in het centrum liggen allemaal op loopafstand van elkaar.

2. Wat is een one way autohuur?

Een one way deal maakt het mogelijk om huurauto op een andere locatie in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald. Je kunt je huurauto bijvoorbeeld ophalen in Catania en weer inleveren in Palermo of Trapani. Zo zit je nergens aan vast en kun je zorgeloos van je reis genieten. Neem contact met ons op voor de tarieven in Italië.

3. Wat zijn de huurauto voorwaarden in Italië?

Download de huurvoorwaarden Italië als PDF bestand en bekijk de condities van het huurcontract. Boek nu je huurauto in Catania

Huurauto opties in Catania

Reis je met kinderen of wil je op alles voorbereid zijn? Met onze extra’s kun je tegen een kleine toeslag jouw huurauto afstellen op specifieke wensen. Hiermee zullen je huurauto en je reis compleet zijn.

  • Babyzitje zodat je baby veilig vervoerd kan worden
  • Kinderzitje, verplicht voor kinderen tot 12 jaar en kleiner dan 1.50 m
  • Booster (verhoger, zodat je kind hoger op de achterbank zit)
  • NoRisk Garantie, waarmee je op alles voorbereid bent
  • Afkoop annuleringskosten. Kies je voor deze handige optie dan kun je tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Je aanbetaling wordt door ons retour gestort. Je verzekert je hiermee altijd van de vroeg-boek prijs, ook als je reisplannen anders worden. Niets houdt je meer tegen om nu je boeking te maken.

 Contactinformatie

 Openingstijden

Alamo logo
CATANIA AIRPORT
AEROPORTO FONTANAROSSA
CATANIA, 95121 Italië

  0039095346893
Maandag:
8:00 - 23:00
Dinsdag:
8:00 - 23:00
Woensdag:
8:00 - 23:00
Donderdag:
8:00 - 23:00
Vrijdag:
8:00 - 23:00
Zaterdag:
8:00 - 23:00
Zondag:
8:00 - 23:00