car rental made easy
Visum Amerika & Canada

Visum Amerika & Canada

Ben je van plan om naar Amerika of Canada op vakantie te gaan? Dan is het belangrijk dat je niet vergeet om een visum aan te vragen. Heb je een elektronisch paspoort dat onder het Visa Waiver Programma valt? Dan ben je verplicht een ESTA/ETA-reistoestemming aan te vragen. Nederland en België vallen onder Visa Waiver Programma.

Visum voor Amerika

Het ESTA-formulier (Electronic System for Travel Authorization) moet je uiterlijk 72 uur voor vertrek aanvragen en is 2 jaar geldig (tenzij dit anders wordt vermeld in je paspoort). Gegevens als uw verblijfadres, vluchtnummer en dergelijke dienen wel per reis geactualiseerd te worden. Vraag je geen ESTA-formulier aan voor vertrek dan loop je het risico vertragingen op te lopen op het vliegveld en in sommige gevallen mag je het land niet in. De kosten voor het ESTA-formulier zijn 14,- USD per persoon en de betaling kan alleen worden voldaan via een creditcard. Meer informatie over het ESTA-formulier vind je op de officiële website van ESTA. Uitgebreide informatie over ESTA aanvragen vind je op verkeersbureaus.info.

Vraag hier eenvoudig digitaal uw ESTA-formulier aan!

Visum voor Canada

Vanaf het najaar in 2016 heb je nu ook een Electronic Travel Authorization (ETA) nodig om Canada in te komen. Het ETA-formulier moet je uiterlijk 72 uur voor vertrek aanvragen en deze is vervolgens 5 jaar geldig (tenzij dit anders wordt vermeld in je paspoort Gegevens als uw verblijfadres, vluchtnummer en dergelijke dienen wel per reis geactualiseerd te worden. Vraag je geen ETA-formulier aan voor vertrek dan loop je het risico vertragingen op te lopen op het vliegveld en in sommige gevallen mag je het land niet in. De kosten voor het ETA-formulier zijn 7,- CAD per persoon en de betaling kan alleen worden voldaan via een creditcard. Meer informatie over het ETA-formulier vind je op de officiële website van ETA. Uitgebreide informatie over ETA aanvragen vind je op verkeersbureaus.info

Vraag hier eenvoudig digitaal uw ETA-formulier aan!

Let op: vlieg je via Amerika naar Canada of via Canada naar Amerika? Dan is zowel een ESTA als een ETA verplicht.