car rental made easy

Top 5 bezienswaardigheden in Florida

Top 5 bezienswaardigheden in Florida

 

1.Miami

Florida is de populairste vakantiebestemming van Amerika! Jaarlijks vliegen er duizenden Nederlanders naartoe om van de zon te genieten en van de relaxte sfeer te mogen proeven. Doordat de staat een subtropisch klimaat heeft, wordt de staat ook wel de Sunshine State genoemd, waar veel gepensioneerde Amerikanen zijn gevestigd. Florida kenmerkt zich door de witte stranden met azuurblauwe zee en de grootste en leukste pretparken. Om het beste van Florida te zien tijdens de vakantie, kun je het beste met een huurauto de staat gaan verkennen. Wij hebben een beetje geholpen door een top 5 bezienswaardigheden in Florida op een rijtje te zetten. 

2. Florida Keys

Richting het zuiden beland je op een van de mooiste autoroutes van Amerika. Het zuidelijkste stukje van US Highway 1 van Florida. Deze weg is 267 km lang en loopt van Miami tot Key West en wordt door 40 eilandjes aan elkaar verbonden door middel van 42 bruggen. Dit zorgt ervoor dat de eilandjes bijzonder goed te bereiken zijn vanaf het vasteland. Maak verschillende stops, zoals op Key Largo, Isamorada, Marathon Key, Key West of Jefferson. Elk eiland heeft zijn eigen prachtige bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen!

Florida Keys
Florida Keys

2. Naples

Vanuit Miami is het z’n 2 uurtjes rijden met de auto naar Naples. Naples is de stad waar je moet zijn voor de natuur. Het Rookery Bay National Estuarine Research Reserve is een beschermd natuurgebied dat het mangrovebos beschermd. Om meer over dit natuurgebied te weten te komen breng je een bezoek aan het Rookery Bay Environmental learning Center. Van november tot april kan je meegaan met een kajaktocht onder leiding van een gids. Het is een populaire bezienswaardigheid voor toeristen en wij geven hen groot gelijk.  

kayak-1465191_1280

3. Orlando

De volgende bestemming op onze lijst is Orlando. Vanuit Naples is het een kleine 3,5 uur rijden. Orlando staat bekend om de grote pretparken die er te vinden zijn, waaronder vier parken van Walt Disney. Grote fan van Harry Potter? Breng dan een bezoekje aan Harry Potter World in Univeral Studios. Het grootste gedeelte uit de Harry Potter boeken en films is nagebouwd en er zijn meerdere spannende attracties, waardoor het lijkt alsof je zelf even Harry Potter bent. Naast dit leuke pretpark moet je ook in Orlando zijn voor het natuurgebied Everglades. Spot krokodillen, slangen en verschillende volgens tijdens een boottrip door dit moerassige gebied.  

Disney World Orlando
Disney World Orlando

5. Jacksonville

Op twee en een half uur rijden vanuit Orlando kom je aan in de stad Jacksonville. Deze stad brengt geschiedenis met zich mee door een enorme brand in 1901. Daarnaast bezit de stad vele populaire bezienswaardigheden. De stad heeft een strand dat 30 kilometer lang is en waar veel watersportactiviteiten plaatsvinden die geliefd zijn onder toeristen. Jacksonville is een bijzondere stad en populair vakantieoord om de kou te ontsnappen. 


Go back