car rental made easy
Wat is one-way autohuur?

Wat is one-way autohuur?

Met een zogenoemde one-way autohuur boeking kun je optimaal genieten van je vakantie. Een one-way betekent dat je de huurauto inlevert bij een andere locatie dan waar je de auto hebt opgehaald. Dit kan in een andere stad zijn, maar in sommige gevallen zelfs in een ander land. Op die manier kan je dus zorgeloos langere afstanden afleggen, omdat je niet terug hoeft te rijden naar je beginpunt. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de huurauto op te halen op het vliegveld, maar in te leveren op een stadslocatie of andersom. Voor de meeste bestemmingen dien je een toeslag te betalen, deze toeslag heet de drop-off kosten. Dit geldt niet voor alle bestemmingen en deze toeslag hoeft echt niet veel te zijn.

Flexibel op reis met een one-way

Met one-way autohuur heb je meer vrijheid en flexibiliteit bij het plannen van je reis en tijdens je vakantie. One-way huurauto’s zijn mogelijk in bijna alle landen en met bijna alle autotypes die op lejebil.com worden aangeboden. Een one-way kan niet tussen verschillende auto leveranciers. One-way autoverhuur is populair in de USA en in Canada maar ook in Portugal en Spanje worden regelmatig mooie roadtrips gemaakt. Als je een reis in Noord-Amerika aan het plannen bent, is het goed om te weten dat er in Alaska geen one-ways mogelijk zijn. De drop-off kosten worden altijd ter plaatse belast en zie je tijdens het opvragen van de prijs. Neem contact op met ons customer service team als je vragen hebt over de mogelijkheden voor jouw gewenste route en de bijbehorende drop-off kosten.

One-way autohuur in Europa

In Europa is het in de meeste landen toegestaan om de huurauto op een andere bestemming in te leveren. De drop-off kosten verschillen per land en bestemming. Je kunt zelfs een one-way maken tussen verschillende landen, zodat je meerdere landen kunt combineren in een reis. Binnen de Balkan mag je vaak de grens over en ook internationale one-ways zijn daar populair. Deze one-ways tussen bijvoorbeeld Kroatië, Macedonië of Albanië zijn op aanvraag. Ook tussen Denemarken, Zweden en Noorwegen is een internationale one-way mogelijk als je hiervoor een aanvraag bij ons indient. Ga je op vakantie vanuit Nederland? Ook dan kun je ervoor kiezen je huurauto in te leveren in een ander Europees land. Neem gerust contact op met onze customer service en onze medewerkers helpen je graag verder.

Geen drop-off kosten in Californië en Florida

Toer door Death Valley, van San Francisco naar Los Angeles, langs Yosemite National Park en over de befaamde Route 66. Een one-way deal in de staat Californië is helemaal gratis. Reis je in de zomervakantie naar Californië? Neem dan vooraf altijd contact met ons op. In het hoogseizoen kunnen er namelijk kosten in rekening worden gebracht voor one-way autohuur vanuit San Francisco. Ook als je van plan bent om op vakantie te gaan in de staat Florida kun je via Lejebil.com, zonder een extra one-way toeslag, een auto huren. Start jouw reis per huurauto in Miami en lever deze zonder problemen in bij de autoverhuurlocatie in Orlando of Tampa!

One-way tussen Canada en de Verenigde Staten

Bij Lejebil.com is het ook mogelijk om jouw huurauto in Canada op te halen en in te leveren in de Verenigde Staten (en omgekeerd). Een aantal populaire one way routes zijn van Seattle naar Vancouver,  Toronto Airport naar Boston Airport en Toronto Airport naar Buffalo Airport. Wil je hier graag meer over weten of ben je benieuwd naar drop-off kosten op andere locaties van Lejebil.com? Neem dan contact op met ons customer service team!

One-way autohuur in Australië

Voor de meeste locaties in Australië zijn one way routes mogelijk. Alleen boekingen vanuit Tasmanië, Western Australia en Northern Territory zijn uitgesloten. Wil jij een onvergetelijke roadtrip maken langs de kust? Haal dan bijvoorbeeld jouw Lejebil.com huurauto op in Sydney of Melbourne en lever deze in in Cairns of Brisbane. Bovendien kun je in deze steden ook kiezen of je jouw huurauto ophaalt op de luchthaven of in de stad. Vraag een gratis vrijblijvende offerte aan of neem contact op met ons customer service team als je nog vragen hebt.

Meest populaire one-way routes

Onderstaande locaties zijn de meest geliefde routes die onze klanten afleggen, waarbij de auto op een andere locatie wordt ingeleverd:

Europa

USA

Canada

Wat betaal ik voor one-way huurauto via Lejebil.com?

Als je ervoor kiest om je huurauto op een andere plaats in te leveren, zijn daar meestal kosten aan verbonden. De kosten worden apart vermeld op het moment dat je op onze website een prijs opzoekt. Vervolgens dien je deze toeslag ter plaatse te betalen. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat hier de plaatselijke belasting bij wordt opgeteld. Wil jij ook one-way autohuur en wil je meer informatie over jouw route en de hoogte van de drop-off kosten? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers!