car rental made easy

Roadtrip door het Oost-Europese Tsjechië

Roadtrip Tsjechië

 

Een roadtrip door het Oosten van Europa heeft veel te bieden. Start de roadtrip met een huurauto in het authentieke land Tsjechië. Heb je meer tijd over tijdens de vakantie en wil je meer zien van Oost-Europa? Breng dan ook een bezoek aan een van de omliggende landen, zoals Polen, Hongarije, Bulgarije of Slowakije en lever je huurauto in op een andere locatie met de one-way mogelijkheid! 

Vlieg vanuit Nederland naar de indrukwekkende hoofdstad Praag. Je kan gemakkelijk de huurauto ophalen bij het vliegveld en vanaf daar beginnen met de verkenning van dit bijzondere land. In Tsjechië vind je de vrolijkste pastelkleurige huisjes, lekker eten en je rijdt overal gemakkelijk naartoe. Het leuke van een land uit het oosten van Europa is, dat het een echte meevaller is voor het budget. Je kan daardoor net iets vaker uit eten voor een laag bedrag!

Start in de hoofdstad Praag

Praag

Op 30 minuten rijden van het vliegveld bereik je met de auto de bruisende oude stad Praag, die iedereen inmiddels kent! Het stadscentrum is het grootste UNESCO Werelderfgoed van Tsjechië. Vol met betoverende kerken en paleizen, de Praagse Burcht met de prachtige Sint-Vituskathedraal vormen een architectonische collectie die je moet bezichtigen. Je kan gemakkelijk een hele dag rondlopen in Praag. Daarnaast moet je zeker even de Petřínheuvel op voor een adembenemend uitzicht over de stad. Het park ligt aan de zijde van de stad en met een treintje word je naar de top van de berg gebracht. Verder heeft de stad genoeg leuke restaurantjes en winkeltjes en staat het bekend om een uitstekend nachtleven!

Ontdek de geschiedenis in Terezín

Vanuit Praag rijd je in een uur richting het noorden voor de volgende plaats Terezín. Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis moet hier zeker een dagje naartoe. Deze plaats staat bekend om het concentratiekamp Theresienstadt uit de Tweede Wereld Oorlog. Dit concentratiekamp was over het algemeen een doorgangskamp voor Joden die meestal richting Auschwitz-Birkenau of andere vernietigingskampen werden gestuurd. Om het land Tsjechië beter te leren kennen, mag deze historische plaats niet tijdens de roadtrip ontbreken. Je hebt zeker een hele ochtend of middag nodig om het concentratiekamp te bezoeken. Kies ervoor om samen met een Engelstalige of Duitse gids op pad te gaan om alles te weten te komen over het kamp en de Tweede Wereld Oorlog in Tsjechië.

Bohemian Zwitzerland Nationaal Park

Klaar voor wat natuur en een spannende wandeling? Rijd dan vanuit Terezín door naar het Bohemian National Park om de natuur van Tsjechië te ontdekken. Op iets meer dan een uur rijden, arriveer je bij het plaatsje Hrensko dat tegen de grens aanligt bij Zwitserland. Dit plaatsje is de uitvalbasis om het Nationaal Park te bezoeken. Ga voor de hike naar Pravčická Brána, waar je de grootste natuurlijke zandstenenboog in Europa vindt. Het kan een beste klim zijn, maar je krijgt daar zeker heel wat voor terug.

Vervolg je reis naar Kutná Hora

Kutná Hora

Binnen anderhalf uur rijd je vanaf Praag naar het kleine stadje Kutná Hora toe. Deze stad, eigenlijk een dorpje, staat bekend om de zilvermijnen en de griezelige attractie het ossuarium van Sedlec. Dit is een begraafplaats, waarbij de botten van het menselijk lichaam zijn gebruikt om invulling te geven aan het interieur van de gebedskerk. Van kroonluchters tot schilderijen, ze zijn allemaal gemaakt van botten en te bezichtigen in de bottenkapel. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan de prachtige St.-Barbarakathedraal en rondwandelen door het dorp om te genieten van de charmante huisjes, winkeltjes en indrukwekkende bouwwerken. 

Het Reuzengebergte

Op twee uur rijden vanaf Kutna Horá richting het noorden vind je het Reuzengebergte aan de grens met Polen. Dit nationale park heeft genoeg aanbod voor bijzondere fiets- en wandelpaden en is in de winter populair voor skiën en snowboarden. De Sněžka is met 1603 meter de hoogste berg van Tsjechië en je kan wandelend of met de kabelbaan omhoog. Ten oosten van het Reuzengebergte, op twee uur rijden, vind je het Adelaarsgebergte dat een wat minder bekend natuurgebied is, maar zeker niet minder mooi. Als je toch in de buurt bent, moet je zeker ook hier even een bezoekje aan brengen.

Studentenstad Brno 

Studentenstad Brno

Vanaf het Adelaarsgebergte rijd je makkelijk binnen drie uur naar de tweede grootste stad Brno. Er zijn vrij weinig bezienswaardigheden en er is niet veel in het Engels, maar Brno is een levendige studentenstad waar ongeveer 90.000 studenten wonen. Ondanks dat er weinig te beleven valt, is het centrum absoluut de moeite waard! Brno is een vrij oude stad en er zijn veel prachtige panden, gebouwen en mooie pleinen te ontdekken. Een prima stad om een dagje naartoe te gaan en rond te lopen. Tip: ga lekker uit eten! In Tsjechië kan je gemakkelijk met z’n tweeën uiteten voor 15 euro inclusief drinken en een toetje. 

Ostrava’s industriële geschiedenis 

Helemaal in het oosten van Tsjechië ligt de industriële stad Ostrava. Op twee uur rijden vanaf Brno kom je aan in de stalen stad met een rijke handelsgeschiedenis. Het is niet de mooiste stad van het land en de gebouwen doen soms wat koud en grijs aan, maar er is zeker genoeg te doen en te zien. Een bezoekje aan de Michel mijn is dan ook zeker een aanrader. Wil je echt onder de grond? Daarvoor moet je het Landek Park bezoeken, het mijnmuseum van Ostrava. Daarnaast moet je in de stad zijn voor een vullend avondprogrammaop Stodolní Street. Hier zijn meer dan zestig pubs en nachtclubs te vinden zijn. Ook wordt er in Ostrava jaarlijks het muziekfestival ‘Colours of Ostrava’ gehouden in de maand juli. Dit is het grootste internationale muziekfestival in Tsjechië en zeker leuk om mee te maken. 

Go back