car rental made easy

Auto huren in Porto

Een goedkope auto huren in Porto voor een citytrip of vakantie in deze veelzijdige stad? Bewonder de prachtige moderne architectuur in Porto vanuit je comfortabele huurauto. In deze historische havenstad vind je een sfeervolle samensmelting van authentieke en moderne invloeden. Het oude centrum is een UNESCO werelderfgoed. De smalle straatjes hier zijn een hele uitdaging om door te navigeren maar de wegen verbreden richting het modernere deel van Porto en lopen uit naar de prachtige wijngaarden die de stad omringen. Met je huurauto haal je alles uit je bezoek aan Porto.

De omgeving van Porto verkennen met je eigen huurauto

Toer door de Douro vallei voor de mooiste uitkijkpunten over het belangrijkste wijngebied van het land. De temperatuur is hier ’s zomers erg aangenaam door de koele wind. Ben je van plan om van Porto naar een andere stad te rijden? Met de auto kun je onafhankelijk genieten van heel Portugal. Je kunt namelijk off-road speciale plekjes bezoeken als Coimbra, Alcobaça, Batalha en Nazaré. Flexibel en vrij reizen in de prachtige omgeving van Porto. De binnenstad van Porto is een labyrinth van smalle straatjes. Je kunt dus beter je auto buiten het centrum parkeren.

  • Flexibel en vrij reizen
  • Ontdek ook de omgeving van Porto

Veelgestelde vragen over huurauto’s in Porto

Voordat je gaat rondrijden in je comfortabele huurauto moet je natuurlijk voorbereid zijn op alles. De belangrijkste vragen hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

1. Gelden er afwijkende verkeersregels in Porto?

Over het algemeen gelden er vergelijkbare verkeersregels in Porto als in Nederland. De lokale bevolking wil nog wel eens eigen regels trekken op de weg.

2. Hoe is het gesteld met de wegkwaliteit in de omgeving van Porto?

De wegen in Porto variëren erg in kwaliteit. Van traditioneel geplaveide straatjes tot verharde wegen. Buiten Porto en richting Lissabon lopen goed onderhouden snelwegen waarover je snel van stad tot stad kunt toeren. Af en toe moet er wel tol betaald worden voor deze wegen.

2. Wat is een one way?

Een one way deal houdt in dat je je auto in een andere Portugese stad dan Porto (OPO) kunt inleveren. Neem contact met ons op voor de tarieven in Porto.

3. Wat zijn de huurauto voorwaarden in Porto?

Download de huurvoorwaarden Portugal als PDF bestand en bekijk de condities van het huurcontract. Boek nu je huurauto in Porto.

Beste reisdeals in en naar Porto

Je geniet van de beste deal wanneer je een huurauto boekt in Porto. Volledige vrijheid en lage prijzen maken je vakantie nog fijner. Met de low cost vluchten van Transavia pak je ook de beste deal voor je reis naar de luchthaven van Porto. Zo hou je meer geld over voor de leuke dingen op vakantie.

Huurauto opties in Porto

Pas je huurauto aan op jouw specifieke wensen. Tegen een klein bedrag huur je alle extra’s die jouw vakantie en huurauto compleet maken.

  • Babyzitje zodat je baby veilig vervoerd kan worden
  • Kinderzitje, in Spanje verplicht voor kinderen tot 12 jaar en kleiner dan 1.50 m
  • Booster (verhoger, zodat je kind hoger op de achterbank zit)
  • NoRisk Garantie, waarmee je op alles voorbereid bent
  • Afkoop annuleringskosten. Kies je voor deze handige optie dan kun je tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Je aanbetaling wordt door ons retour gestort. Je verzekert je hiermee altijd van de vroeg-boek prijs, ook als je reisplannen anders worden. Niets houdt je meer tegen om nu je boeking te maken

Routebeschrijving en kaart van Porto

Je kunt je huurauto ophalen op de luchthaven van Porto. Lever je de auto liever ergens anders in? Dat kan! Het is mogelijk om de auto in andere steden in te leveren in de Portugal, je betaalt hiervoor een one-way toeslag.

 Contactinformatie

 Openingstijden

Enterprise logo
PORTO CITY
RUA PASSOS MANUEL NO 176
PORTO, 4000-382 Portugal

  0035122947593

Alamo logo
PORTO INTL AIRPORT
INTL APT FRANCISCO SA CARNEIRO
PORTO, 4470-558 Portugal

  00351229415939