car rental made easy
auto huren madeira

Auto huren in Madeira

Wil je in een huurauto het schitterende eiland Madeira rondrijden? Huur je auto dan op Madeira Funchal Airport zodat je er direct bij aankomst over kunt beschikken. Het eiland maakt deel uit van een eilandengroep in de Atlantische Oceaan en vormt daarmee samen een zelfstandige regio van Portugal. De hoofdstad van Madeira is Funchal. De stad ligt aan de zuidkust van het eiland op tien kilometer afstand van het vliegveld.

Madeira verkennen met je huurauto

Ook al is de hoofdstad Funchal verreweg de grootste stad van de hele eilandengroep, de stad kenmerkt zich toch door een heerlijk ontspannen sfeer en weinig tot geen criminaliteit. Het is daarom een prima startpunt voor een ontspannen rondreis per huurauto op Madeira. Funchal is een van de populairste havens voor grote cruiseschepen die dit deel van de Atlantische Oceaan bevaren. Vanuit de haven kun je een boottocht maken om dolfijnen en walvissen te spotten. Over de promenade langs de haven wandel je tot het fort van San Tiago, dat aan het begin van de 17e eeuw werd gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten.

Andere bezienswaardigheden in Funchal zijn de kathedraal (Se do Funchal) met zijn bijzondere architectuur en de levendige markt (Mercado do Lavradores) vol exotische bloemen, vruchten, groenten en vis. Vergeet ook niet de kabelbaan te nemen die je in twintig minuten van Funchal naar Monte brengt voor een schitterend uitzicht over de stad en een bezoek aan de botanische tuin. Vanuit Funchal kun je op pad met je huurauto om de rest van het eiland te verkennen. Natuurliefhebbers zullen met volle teugen genieten van al het groen en de vele tropische bloemen en van de ruige noordkust met zijn imposante bergtoppen. De dorpjes of kleine steden die je onderweg tegenkomt, ademen vaak nog een koloniale sfeer.

Veelgestelde vragen over huurauto’s in Funchal

Je wilt je natuurlijk goed voorbereiden voordat je gaat rondrijden in je comfortabele huurauto op Madeira. De belangrijkste vragen hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

1. Waar moet ik rekening mee houden als ik een auto huur in Funchal?

De verkeersregels op Madeira zijn hetzelfde als die in Portugal en vergelijkbaar met die in Nederland. Maar hou er rekening mee dat de wegen erg bochtig en soms steil zijn en dat de lokale bevolking nog wel eens zijn eigen verkeersregels hanteert.

2. Wat zijn de huurauto voorwaarden in Funchal?

Download de huurvoorwaarden Portugal als PDF bestand en bekijk de condities van het huurcontract. Boek nu je huurauto in Funchal.

Huurauto opties in Funchal

Stem je huurauto af op jouw specifieke wensen. Tegen een klein bedrag huur je alle extra’s die jouw vakantie en je huurauto compleet maken.

  • Babyzitje zodat je baby veilig vervoerd kan worden
  • Kinderzitje, in Portugal verplicht voor kinderen tot 12 jaar en kleiner dan 1.50 m
  • Booster (verhoger, zodat je kind hoger op de achterbank zit)
  • NoRisk Garantie, waarmee je op alles voorbereid bent
  • Afkoop annuleringskosten. Kies je voor deze handige optie dan kun je tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Je aanbetaling wordt door ons retour gestort. Je verzekert je hiermee altijd van de vroeg-boek prijs, ook als je reisplannen anders worden. Niets houdt je meer tegen om nu je boeking te maken