car rental made easy
auto huren olbia

Auto huren in Olbia

Ben je van plan om per huurauto een rondreis te maken over het mooie Italiaanse eiland Sardinië? Dan kun je een auto huren en ophalen op het vliegveld van Olbia. Dit is een van de drie internationale luchthavens van Sardinië, waar je vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf airport snel naartoe kunt vliegen. Het eiland Sardinië is een populaire vakantiebestemming voor de Italianen zelf, maar nog redelijk onbekend bij buitenlandse toeristen. De havenstad Olbia ligt aan de noordoostkant van het eiland en er is een veerverbinding met de stad Civitavecchia op het vasteland, 70 kilometer ten noorden van Rome.

Met je huurauto Sardinië verkennen vanuit Olbia

De havenstad Olbia kent een boeiende geschiedenis die terug gaat tot ver voor Christus. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de Mura Puniche, een muur aan de oostkant van de stad, die dateert uit 350 voor Christus en aan het oude Romeinse aquaduct. De Heilige Put (Pozzo Sacro) van San Testa komt uit de tijd van de Nuraghe, de vroegere bevolking van het eiland. Ook de 11e-eeuwse, Romaanse kathedraal van San Simplicio is zeker een bezoek waard, net als het Archeologisch Museum waar je alles over de geschiedenis van het eiland te weten kunt komen. Olbia ligt aan de Costa Smeralda, de smaragdkust vol prachtige baaien en stranden. Je komt aan deze kust ook veel grillige rotsformaties tegen, bijvoorbeeld bij Palau ten noorden van Olbia. Hier kun je de Berenrots (Roccia dell’Orso) beklimmen. Boven heb je een geweldig uitzicht en kun je het Franse eiland Corsica en de Italiaanse eilandengroep La Maddalena zien liggen. Wanneer je na al het sightseeën trek hebt gekregen, kun je je tegoed doen in een van de vele restaurants in en rond Olbia. De keuken van Sardinië is vooral bij liefhebbers van vis en schaaldieren zeer geliefd.

Veelgestelde vragen over huurauto’s in Olbia

Wil je een auto huren in Olbia en heb je nog specifieke vragen over de autohuur? Wij hebben de meeste belangrijke vragen op een rijtje gezet en beantwoord voor jou. Zo hopen we je goed voor te bereiden op je reis. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

1. Wat zijn de verkeersregels op Sardinië?

Hou er rekening mee dat op wegen buiten de bebouwde kom de maximale snelheid 90 kilometer per uur is. Alleen op de autosnelweg E25 die loopt van Porto Torres tot aan Cagliari is harder rijden toegestaan. Hou je aan de maximum snelheden ook als de Italianen je voorbij rijden, dan riskeer je geen boetes. Op smalle wegen moeten personenauto’s uitwijken voor zwaardere voertuigen zoals vrachtwagens en op bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer.

2. Wat is een one way autohuur?

Met een one way deal kun je je huurauto op een andere locatie inleveren dan waar je hem hebt opgehaald. Je kunt je huurauto bijvoorbeeld ophalen in Olbia en weer inleveren in Cagliari of Alghero. Zo zit je nergens aan vast en kun je zorgeloos van je reis genieten. Neem contact met ons op voor de tarieven in Italië.

3. Wat zijn de huurauto voorwaarden in Italië?

Download de huurvoorwaarden Italië als PDF bestand en bekijk de condities van het huurcontract. Boek nu je huurauto in Olbia

Huurauto opties in Olbia

Reis je met kinderen of wil je op alles voorbereid zijn? Met onze extra’s kun je tegen een kleine toeslag jouw huurauto afstellen op specifieke wensen. Hiermee zullen je huurauto en je reis compleet zijn.

  • Babyzitje zodat je baby veilig vervoerd kan worden
  • Kinderzitje, verplicht voor kinderen tot 12 jaar en kleiner dan 1.50 m
  • Booster (verhoger, zodat je kind hoger op de achterbank zit)
  • NoRisk Garantie, waarmee je op alles voorbereid bent
  • Afkoop annuleringskosten. Kies je voor deze handige optie dan kun je tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Je aanbetaling wordt door ons retour gestort. Je verzekert je hiermee altijd van de vroeg-boek prijs, ook als je reisplannen anders worden. Niets houdt je meer tegen om nu je boeking te maken.

 Contactinformatie

 Openingstijden

Alamo logo
OLBIA AIRPORT
COSTA SMERALDA APT SARDINIA
OLBIA, 07026 Italië

  0039078968979
Maandag:
9:00;16:00 - 13:00;20:00
Dinsdag:
9:00;16:00 - 13:00;20:00
Woensdag:
9:00;16:00 - 13:00;20:00
Donderdag:
9:00;16:00 - 13:00;20:00
Vrijdag:
9:00;16:00 - 13:00;20:00
Zaterdag:
9:00;16:00 - 13:00;20:00
Zondag:
9:00;16:00 - 13:00;20:00