car rental made easy
auto huren zakynthos

Auto huren in Zakynthos

Het eiland Zakynthos ligt in de Ionische Zee tussen Griekenland en Italië. De hoofdstad, Zakynthos-stad ofwel Zante, ligt dichtbij de luchthaven, waar je direct bij aankomst je huurauto kunt ophalen. Het eiland heeft een oppervlakte van ruim 400 vierkante kilometer en het is dus prima mogelijk om elk plekje op het eiland met je huurauto te verkennen.

Met je huurauto Zakynthos ontdekken

De hoofdstad van het eiland, Zakynthos-stad, is een prachtige oude stad waar je nog veel Italiaanse invloeden kunt zien, zoals het Venetiaanse Kastro, dat hoog boven de stad op de Strani heuvel ligt. Je kunt hier genieten van het schitterende uitzicht over de stad, de zee en de haven. Bezoek het Byzantijnse museum in de stad om oude iconen en schilderijen uit de Byzantijnse tijd te bezichtigen en ook een collectie kunst van het eiland te zien. Niet ver buiten de stad kun je een bezoek brengen aan de Solomos winery om de heerlijke wijn van het eiland te proeven. De westkust van Zakynthos is grillig met hoge kliffen en verlaten, onbereikbare strandjes. De meeste badplaatsen vind je dan ook aan de oostkant van het eiland. Zakynthos staat ook wel bekend als het schildpadden-eiland, vanwege de Caretta-Caretta zeeschildpadden die er leven. De Griekse regering heeft daarom een deel van het gebied rond de badplaats Laganas bestempeld als beschermd marinepark waar de dieren ongestoord kunnen broeden.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Zakynthos

Wil je een auto huren in Zakynthos om zo het eiland te verkennen? Dan heb je misschien eerst nog vragen voordat je je huurauto boekt? Wij hebben voor jou een paar vragen en antwoorden op een rij gezet zodat je goed op de hoogte bent. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

1. Waar moet ik rekening mee houden met een huurauto in Zakynthos?

Op het eiland vind je geen snelwegen. Hou er rekening mee dat wegen vaak smal en kronkelend zijn, zodat je er voorzichtig moet rijden. Ook al heeft Zakynthos ongeveer de grootte van het Nederlandse eiland Texel, je kunt er toch een tijd doen over een relatief korte afstand.

2. Wat zijn de huurauto voorwaarden in Zakynthos?

Download de huurvoorwaarden Griekenland als PDF bestand en bekijk de exacte condities van het huurcontract. Boek nu je huurauto in Zakynthos.

Huurauto opties in Zakynthos

Bereid jij je ook graag goed voor voordat je vertrekt naar het buitenland? Met onze extra’s kun je jouw huurauto helemaal afstellen op specifieke reiswensen en je vakantie compleet maken.

  • Babyzitje zodat je baby veilig vervoerd kan worden
  • Kinderzitje, verplicht voor kinderen tot 12 jaar en kleiner dan 1.50 m
  • Booster (verhoger, zodat je kind hoger op de achterbank zit)
  • NoRisk Garantie, waarmee je op alles voorbereid bent
  • Afkoop annuleringskosten. Kies je voor deze handige optie dan kun je tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Je aanbetaling wordt door ons retour gestort. Je verzekert je hiermee altijd van de vroeg-boek prijs, ook als je reisplannen anders worden. Niets houdt je meer tegen om nu je boeking te maken.

 Contactinformatie

 Openingstijden

Alamo logo
ZAKYNTHOS APT SERVICE
AIRPORT ROAD NEXT TO APT AREA
ZAKYNTHOS, 29092 Griekenland

  2695033050