car rental made easy

De mooiste stranden van Zuid-Kroatië

Mooiste stranden Zuid-Kroatië

 

Waar moet je in Zuid-Kroatië zijn voor de mooiste stranden? In de omgeving van Dubrovnik kan je een heleboel prachtige stranden vinden. Deze liggen aan het vasteland of zijn te bereiken met een boot via het water. Je vaart in een paar minuten naar de eilandjes in de buurt van Dubrovnik vanaf de haven.

1. Banje Beach

Het populairste strand van Dubrovnik en het meest dichtbij. Via de trappen kan je dit kiezelstrand makkelijk bereiken aan de weg van Ploče Gate. Als je de honderd treden hebt getrotseerd, kan je ontspannen op een van de huurbedjes met parasol of op je eigen strandhanddoek. 

2. Lapad Beach

Het strand van Lapad heeft elke faciliteit die mogelijk is. Het zand- en kiezelstrand ligt op tien minuten rijden van Dubrovnik en heeft gezellige restaurantjes en koffiebarretjes. Daarnaast kan je voor wat meer luxe een strandstoel of bedje huren en zijn er douchjes en verkleedruimtes. Helaas kan het soms erg druk zijn. De omgeving van Lapad Beach is ideaal om te overnachten als je niet in het oude centrum van Dubrovnik wilt zijn.

3. Betina Cave Beach

Het Betina Cave strand is een klein grottenstrand dat je alleen kan bereiken via het water vanaf de haven van Dubrovnik. Huur een kajak of kano of spring aan boord van een boot om dit verborgen strandje te ontdekken. Tip: er zijn meerdere kajak tours die je in twee en een half uur de bijzondere kust van Dubrovnik laten zien!

Lokrum eiland

4. Danče en Copacabana strand 

Het Danče strand is een populair en bekend rotsstrand onder de bevolking van Kroatië. Met de auto rijd je binnen vijf minuten richting dit heerlijke strand. Het Copacabana strand is ook erg populair en bestaat uit een lange strook van kiezelstranden met uitzicht op de Dubrovnik brug. Het leuke van dit strand is dat je een kajak of jetski kan huren voor wat meer avontuur op het water. Daarnaast zijn er genoeg restaurants, cocktailbarretjes en zelfs een discotheek. 

5. Plat strand

Voor de nudisten is dit strand erg geschikt! Het ligt een stukje van Dubrovnik vandaan, op twintig minuten rijden, maar is goed te bereiken met de auto. Leuke restaurantjes, veel privacy en weinig zon. Een ideaal strand voor de zon aanbidders die optimaal willen ontspannen!

6. Lopud eiland

Bekend om haar mooie zandstranden, is Lopud eiland een rustige plek om tijd door te brengen en maximaal te relaxen. Het eiland behoort tot een van de drie eilanden van de Elaphiti Eilandengroep. Met de boot ben je in een paar minuten op het eiland vanaf de haven van Dubrovnik. Naast ontspanning, heeft het eiland een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals het klooster Fort Sutvrac en religieuze bouwwerken. Op vijfentwintig minuten wandelen vanaf de haven bevindt zich het afgelegen zandstrand Šunj met kristalhelder water. In de buurt zijn wat winkeltjes en restaurantjes te vinden! Volg de bordjes en het verborgen strand is niet te missen.

Šipan eiland

7. Koločep eiland

Dit eiland maakt ook deel uit van de Elaphiti Eilandengroep. Vanuit Dubrovnik duurt de boottocht zo’n twintig minuten of tien minuten met de watertaxi. Het eiland kent een lange geschiedenis en heeft de zeven pre-Romaanse kerken uit de negende en elfde eeuw. Ook voor de wandelliefhebbers zit je hier goed. Het eiland heeft meerdere wandelpaden, waardoor je het eiland goed kan ontdekken en een bezoek kan brengen aan de Blue Cave. Een verborgen stukje natuur dat je zwemmend moet ontdekken!

8. Šipan eiland

Het verste en grootste eiland van de Elaphiti eilandengroep. Een aangename plek wat veel wordt gebruikt voor de fruit- en notenteelt, zoals olijven, amandelen en citrusvruchten. Het ideale eiland om een dag te ontspannen, te wandelen en de oude kerken en ruïnes te bezoeken. Vanaf de haven van Dubrovnik bereik je het eiland in een klein half uurtje.

Plat strand

Go back