car rental made easy

Bezit jouw creditcard over een eigen risico verzekering?

Creditcard eigen risico verzekering

 

Ben jij al op de hoogte van het feit dat sommige creditcardmaatschappijen beschikken over een verzekering voor het eigen risico van de huurauto? Met deze verzekering, oftewel de No-Risk Garantie, ben je gedekt voor het eigen risico wanneer je schade oploopt met de huurauto. Erg handig om te weten of jouw creditcard hier over beschikt!

Mocht je nu schade oplopen met een huurauto die verzekerd is, bijvoorbeeld in Kroatië, Ierland of Spanje, dan is het normaal dat je een eigen bijdrage aan de schade zelf betaald. Dit wordt ook wel het eigen risico genoemd. Als jouw creditcard bezit over een eigen risico verzekering, dan ben je ook voor deze eigen bijdrage verzekerd. Dit betekent dat je in de meeste gevallen helemaal niks hoeft te betalen! 

Wat dekt de creditcardmaatschappij?

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van de creditcardmaatschappij goed door te lezen om te kijken of jouw creditcard over deze eigen risico verzekering beschikt. Daarnaast staat hier ook wat het maximale bedrag is dat wordt uitgekeerd bij schade. De hoogte kan namelijk verschillen per creditcardmaatschappij. Deze varieert normaal tussen de 500 euro en het volledige dekken van het eigen risico. Natuurlijk, de voorwaarde is wel dat je de huurauto betaald met de creditcard.

Mocht het nou zo zijn dat jouw creditcardmaatschappij niet over een eigen risico verzekering beschikt. Geen paniek, want bij Lejebil kan je een No-Risk Garantie afsluiten voor maar 3,50 euro per dag. Op deze manier kan ook jij zorgeloos op vakantie, genieten van een huurauto en niet voor onvoorziene kosten komen te staan. 

Wanneer dekt een creditcardmaatschappij niet het eigen risico?

Natuurlijk zijn er altijd gevallen, waarin het eigen risico niet wordt gedekt. Een goed voorbeeld hiervan is dat als je een auto huurt in een land dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken is benoemd als onveilig. Als er een negatief reisadvies wordt afgegeven, wordt ook het eigen risico niet gedekt. Verder geldt dit ook voor overmacht en nalatigheid. Lees goed de polisvoorwaarden van jouw creditcardmaatschappij door om akelige verassingen te voorkomen. Ook is het goed om te weten, dat als je schade hebt gereden met de huurauto en je dit hebt betaald, je het schadebedrag achteraf kan terugvragen door contact op te nemen met de creditcardmaatschappij. In sommige gevallen wordt er gevraagd om bewijs, zoals een schadeformulier. 

Go back